Blogger Layouts

Tuesday, August 16, 2011

jangan BERKIRA dengan ALLAH


Assalamualaikum  :)
Dearest you!,. yea yea you!


Semua org tahu yg RAMADHAN datang sekali je setahun,
Semua orang tahu yg RAMADHAN ny dtg dengan banyak GANJARAN
Semua orang jugak tahu yg RAMADHAN ada TARAWIH 

tp tp tp

kenapa mesti rasa berkira sgt nak buat TARAWIH
eh, kenapa ? kenapa? kenapa?
jgn la berkira eh wahai kawan2
bukan nya susah pun,bukan nya selalu pun
bukannya amek mase lame sgt pun
ohhh dearest semuaa
jom jom buat TARAWIH
tak lama pun lg RAMADHAN dah nak tinggalkan kita da
jgn rasa RUGI nanti

BILA KITA BERJALAN KE ARAH ALLAH
ALLAH AKAN HANTARKAN RAHMATNYA PADA KITA

Islam is not about ‘we’re better than you’. Islam is about ‘let me show you something that is better for you’.
- Nouman Ali Khan

Friday, August 5, 2011

iKLan GANGSTER parody ; klaka sungguh

haii peeps
hah,cukuplah bersedih hati
cube layan iKLan GANGSTER nyh
TERBAEEK!!


 ouuhh,cume syg abg long dil tak wujud..haha
hoohoho,tak cukup klaka lg yg KL HAMSTER (PARODY)
the other lak buat yg nyhh
kemaainn kreatifff!!





skarang TAMTAM,CHOKICHOKI ngan VITAGEN pon bole jd bahan,
epik sungguh
hahaha


Thursday, August 4, 2011

ALLAH sayang org yang KUAT

salam semuaa  :)
things are not going so smooth this kind of time
like bad hair day
ouuhh  =_=




tp tp tp
kitaa mane boleyh lemah kan
sebab
Allah tak kan turunkan sesuatu ujian itu jikalau Dia tahu yg hambanya itu tidak mampu untuk menghadapinya
sekarang kan bulan puasa,bulan yg sepenuh-penuhnya rahmat
Allah nak duga kita,biar kitaa lg dekat dgn Dia
bila kita rase,kte da cukup buat persiapan untuk sesuatu,tp bile saatnya tiba,apa yg kita rancangkan tak jadi mcm apa yg kitaa da jangka,maknanya mmg Allah tu nak kita tahu yg kita ny cuma manusia,hamba yg lemah,yg mmg nak kita bergantung pd Dia



n at that timelah
kita akan rasa lonely,hopeless n the worst feel is bile kita rase kenapalah kita yg kena lalui dugaan yg rasanye mcm Maha hebat nih
tp jgn lupa, sebenarnya bila kata kite nyh teruk,ade yg lg teruk drpd kite
cume kita je yg tak tahu situasi diorang macam mane
SEBENARNYA,MUNGKIN TAKDIR KITA SAMA,
CUMA SITUASINYA SAHAJA YANG BERBEZA


Jangan takut,jgn sedih,
Allah sentiasa di sisi

Allah sayang hambanya yang   kuat

Friday, July 29, 2011

CARL'S JR ; burger BESAAR PUNYEE

salam peepss
haaaaa,lepas lega japp   >_<
bru pas exam
sumpah KILLER soalan cardiovascular sistem (CVS)
nak legaa sgt pon tak sure
minggu depan ade exam lg
lg masak dengar kate subjek gastrointestinal tract (GIT)
so,untuk release stress la konon konon
pegi la mid valley jap,cuci mate
bile berjalan,perut pun menyanyi
member lak teringin nak makan burger
so we agreed to have our dinner at CARL'S JR
tempat nyh btol btol dpan panggung wayang kat mid valley tu



hAh, dah la air boleyh refill sampai kembong
dah tu, siap bole pilih lg saiz cawan
aku dgn member aku pulak tgh lapar
pilih la yg medium..  hohoho

counter; peramah kemain :)

hah,refiller air

haaaaa.nak tunjuk burger nyer nyhh
BESAA PUNYEEE

aku punye, ape ntah name dye   *ayam*.. SEDAPPP

ny member aku punye,  beef.... pon sedapp

haaaaa.sedapp woohhh
maybe dlm pic tak la nmpk besaa
tp nk nganga sesak woh mulut
hahaha
try it  <3

Thursday, July 28, 2011

RAMADHAN dtg,,ini anwarhadi n aiman azlan..

hohoho
semarrtt oouuhh video dyorang nyh
sambil sambil smangat nak masuk bulan penuh barakah nyh
sempat lg dyorang pakat buat video nyh


hohoho.. TERBAEKKK !!
btw,aku nak ucpkan
selamat menyambut RAMADHAN
n may  this ramadhan will be better than last ramadhan for us
:)

BOLA BOLA..aku tetap sokong team MALAYSIA

hey hey hey
mesti panas agy kan cite pasal bola smalam
walaupon kalah
but i have to say this
"im proud to have all Malaysian football warriow"
korang klah pun bermaruahh
so.dont worry

tapiii, aku jugak suke tgok WAYANG smalam
hahaha,,saket situ saket sini
apee laa team lawan nyh
nk lewatkan mase tak agak agak
berlakon kemaaiinn
hahh, siap dpt offer lg nyh
LOL

klik kalau rabon.

hoho
tahniah.lakonan berkesan..nguaahhahaah
btw, KFCM memang hebat smalam  :)

Wednesday, July 27, 2011

try this

PERHATIAN------> : Buka kmputer/laptop anda pada Local Disk (C) :\ --> Program Files (x86) --> Microsoft Office --> MEDIA --> CAGCAT10 , cari gmbr b'nama J0285926. Anda akan temukan gmbr Lambang/bendera Zionis Israel lengkap (persis dgn wrna aslinya) dgn lilin (sarana ibadah mereka). Sebaiknya korang delete! Gmbr t'sebut ada di seluruh PC & Laptop. SEBARKAN SEMAMPUNYA........

Wednesday, July 20, 2011

setiap yg mulaa,mesti berakhir.. ALFATIHAH

assalamualaikum

bru je sekejap td aku dpt mcj yg junior aku mase kat skola dulu dah meninggal dunia
jelas, tuhan lebih sayangkan diaa
dah tertulis takdir untuk nya
rse mcm baruu je kena kacau dulu dengan dia,
tp skarang,dah takde dan tak kan ade dah
innalillah
semoga ditempatkan di tempat org yg beriman
Farhah fakhira Azli

kita nyh ntah bilaa
semoga dpermudahkan

Tuesday, July 19, 2011

POWER is for ALLAH

assalamualaikum,,,

 nothing much to say
neither word to speech
no doubt of greatness


spread the GREAT

salam

Monday, July 18, 2011

semartt la haii kau buat PERANGAI nyh dlm kelass !!

hui hui hui
smalam kan cite mende yg jadik dlm LRT en
so,hari nyh
slepas ade PERISTIWE HITAM berlaku dlm kelas aku td
si PELAKU yg telah melakukan sesuatu itu suruh aku tules dlm ais belogg nyh haa
HAHAHAHA...
amek satu bijik aku kasik...muahahahaha
elok elok la haii tengah belajar pasal pulmunary contusion,rib fracture and flail chest jugaa pneumothorax and hemothorax
tetibe......
*tlg jangan buat prangai SOPAN nyh ehh dlm kelas*



#  sniff,sniff,snifff
tuuiiiii,, bauu ape la siaaaaaAAA !!
tak boleyh blaa la hoii
bole dgn riang ria konon cakap n gelak kuatkuat
padehal sambil lepaskan FLATUSS yg busukknye kemaainn!!
cittttt,, rosak fungsi idong beberape saat !!
hohoho, kaw igt SERONOK ke? haha

#  eh eh  ooooooooooooo
kalau kaw bising smpy aku nak fokus bace paper pon distract takpe
tapi time org laen bising, kaw punye jeling,
kalah micha omar, silap silap ziana jain pon nanges

#  haiihhh,bole tak time rehat tu rehat
eemmmm emmm mmg la rehat tu rehat
tp maksudnyee boleh tak time rehat tu tak pyh psg lagu la bagai kat mikrofon tuh
org nak tdoo la,
tak tdo pon nak rehatt la kann
nyh,kau buat dewan kuliah tu mcm disco wakaf en
huaaaaahhaa, seronok seronok !



#  lg satu,kalau pengajar tgh kusyuk mengajo tu jgn la mencelah
maknenye blom punn pengajar tu abes ckp,korang da tanye memacam
padehal ape yg korang tanye tu ,lg due saat je die nk terangkan
hahh,kan dah ganggu whole class..
suke la tuh dpt publisiti!!

#  hahh,kalu ade kuiz tu  kemain excitedd nye ehh
tak yahh beriyee sgt
da mcm nk gaduh da tahu?
tanjat boboii !

#  ehh,kalau gelakk tuh mmg nak semuaa org dengaa ehh
wahahaha,oke oke aku tahu kaw concern
nk kongsi kegembiraan bersame la tuu kan
nguaahahahah
TAK PAYAH SGT la ehh



#  maluu lahhh
bangun pg gosok gigi,
sebelum pegi,
pakai pakai minyak wangi,
baru laa bauuuu wangi......
ngihihi *nyanyi nyanyi lgu rakyat kanakkanak*

da da la duluu ehh
next time kitee terjah lg
nguahaahah

okee,nah terbAngkan rokett nyh
slamat semuaaa  :)

Sunday, July 17, 2011

ehh,jgn buat mende nyh dlm LRT boleyhh?

 assalamualaikum  :)

hihi,jetleg nyh sbenaa nye
takde ah,sebenaa nye bru blek KL dri JB
pastu OTW blek kolej,naek la LRT dr masjed jamek ke unibersiti
 tgh sronok dok tengok pemandangan luaq yg cantek lg indah nyh
jap agy ade la sorang mamat nyh.diri dpan pintu,pastu dok gelakgelak sambil tersipu siput malu
ingtkan ape,rupenye tgh borak ngan gelprend leteww kat hp
perrghh ayt dye  "hihihihi,awk ny pkir la elokelok,,hihihihi  bla bla bla  hihihihihi bla blba bla  hiiihihihi"
ishh,geleman la haiii
muke da market jap agy tak cover langsung nak gayut


#  tido tu jage skit
ramai tgokk awakk taww
huuuu,jgn la terhoyong hayang, dengkur n pastikan jgn tergolekk
hahahaha
maluu woohh    >_<

#  hah,ade lagi kes yg tak bole blaa jd dlm LRT
eh eh,,selambe badaak je couple nyh dok buat aksi 18 SX
citt,pergi laa umah tumpangan RM 30/net # kaaa hapee kalaw da sengkek sgt an
yg lelaki suke la dok rabaraba
yg perempuan relaa la pulak
*sumpah tak faham*

#  kalau ringtone HP tu sedap ttak hapee
nyh still on polifonic lg
dah tahuu,phone tuh bunyik,angkat la sygg oiii
buat konset pulak eh dlm tren nyh!

#  eh eh eh,bole tak kalau nmpak yg MEMERLUKAN tuh,
kasik duduk,bukan nye hape sgt pun
bukannye sempat mimpi pon kalau tdo kat dlm LRT tu kan
sanggup la kaw tengok org tue tuh terhoyong hayang pegang stand tuh
pregnant mother tak seimbang dek menahan kelajuan LRT..ececcecece


#  kalau borak on phone,jgn macm ckp dengan tukang driver LRT tuh ehhh
nyhh,kaw kat hujung LRT tuh, kuatt nye suare mcm hapee
apeehhalll ?

#   jgn mengumpat!
hahah,FAILED lah  golongan org yg ngumpat dlm tren nyh
tak perasan ke kalau ngumpat dlm tren tuh org kiri kanan depan belakang ade?
sah sah la dyorang pun perihatin nak tahu cite ape yg hott sngt tu kan
kan,da tambah dosee org dlm tren tuh pasal korang
nguahahaha

#  sopan ckitt ehh kalau duduk tu  :)
bukan susah pun kepit kaki tu haaa
kasik la ruang kat org sebelah menyebelah
jgn buat kerusi tu mcm kerusi sendiri
semuaa bayar harge same ape!

#  eemmmm,,bersin ke batuk ke,padang tempat takde org bolee?
hissshhyy. geli laa hoiii
kalau kaw sendiri pon geli, org laen lg la kan ?

okee,,nak blogjogingg..jum
nah terbangkan mende nyhh
daaaa

Thursday, July 14, 2011

tanda lelaki itu seorang CASANOVA

hah,lepas perempuan je punye cte
nah,,escp utk perempuan agar lebih berhatihati dlm memilih lelaki
muahahaha
hahaha,mmg SOMETIMES IT HAPPENS huns  !!







1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulus. Apa sahaja yang kamu mahu semuanya akan di penuhi. Namun harus di ingat semua itu hanya mampu bertahan tidak lebih sebulan. Sedikit demi sedikit si dia akan menunjukkan taringnya.
2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. Kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa.
3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. Siapa yang akan sampai dahulu.
4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. Lebih jelas lagi dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahannya sendiri.
5. Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.

6. Baru kenal tidak sampai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. Sengaja mahu menggoda kamu untuk pergi lebih jauh.
7. Apabila keluar dengannya, dia selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belakang kamu. Tetapi dia memang peramah dengan semua orang.
8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani minta wang untuk di pinjam. Tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.
9. Lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. Jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.
10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahu membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja. Mulut kata ya dalam hati tidak.

eh,perempuan cantik semuaa,buat ape tunggu lg ??  >_<

nah terbangkan ruukett nyh
dadadaadaddaa

hati perempuan macam BUNGAA ; bila perempuan menangis..

assalamualaikum  ..
ny haaa sambungan hati perempuan mcm BUNGAA nye tajuk
ennjooiicee  :)


MENANGIS . . . . .

bila kali terakhir kita menangis..??? biasanya, hati yang rapuh mudah untuk mengalirkan airmata . . . bagi seorang wanita, airmata memang tidak dapat dipisahkan dari lumrah hidupnya . . . .
Jika Wanita Menangis ………….
Jika wanita menangis di hadapan mu, Itu bererti dia tak dapat menahan nya lagi
Jika kamu memegang tangan nya saat dia menangis, Dia akan tinggal bersama mu sepanjang hidup mu
Jika kamu membiarkan nya pergi, Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi diri nya yang dulu Selamanya…………..
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi Dia menjadi lemah
Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah, Hanya jika dia sangat menyayangi mu, Dia akan menurunkan rasa egois nya
Lelaki, Jika seorang wanita pernah menangis karana mu, Tolong pegang tangan nya dengan pengertian
Dia adalah orang yang akan tetap bersama mu sepanjang hidup mu
Lelaki, Jika seorang wanita menangis karena mu, Tolong jangan menyia-nyiakan nya
Mungkin kerana keputusan mu, Kau merosak kehidupan nya
Saat dia menangis di depan mu, Saat dia menangis karena mu,
Lihat lah mata nya……..
Dapat kah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakan nya?
Pikirkan………..
Wanita mana lagikah yang akan menangis dengan murni, penuh rasa sayang, Di depan mu dan kerana mu……
Dia menangis bukan karana dia lemah Dia menangis bukan karana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan
Dia menangis, Kerana menangis dengan diam tidak lah memungkinkan lagi
Lelaki…..,
Pikirkanlah tentang hal itu
Jika seorang wanita menangisi hati nya untuk mu, Dan semua nya karena diri mu
Ini lah waktu nya untuk melihat apa yang telah kau lakukan untuk nya, Hanya kau yang tahu jawaban nya
Pertimbangkanlah
Kerana suatu hari nanti Mungkin akan terlambat untuk menyesal, Mungkin akan terlambat untuk mengatakan “MAAF!”
Dan semua nya akan terasa bererti saat kamu kehilangan semua nya. Semua yang sangat bererti untuk mu tapi kau tidak menyedari nya. Bahkan kau hanya menyia-nyiakan nya.


menurut Ibn QAyyim,terdapat 10 jenis tangisan :
1. Menangis kerana kasih sayang & kelembutan hati
2. Menangis kerana rasa takut
3. Menangis kerana cinta
4. Menangis kerana gembira
5. Menangis kerana menghadapi penderitaan
6. Menangis kerana terlalu sedih
7. Menangis kerana terasa hina dan lemah
8. Menangis untuk mendapat belas kasihan orang
9. Menangis kerana mengikut-ikut orang menangis
10. Menangis orang munafik – pura-pura menangis
Sesungguhnya tangisan itu sendiri merupakan ciptaan dan kurniaan Allah S.W.T kepada makhluknya sebagaimana dijelaskan“..dan bahawasanya DIA lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis.” (AnNajm: 43)
jika aku sering menangis, adakah aku seorang yang lemah . . . ? ?
duhai insan, janganlah kamu membuatkan aku menangis kerana sesungguhnya, airmataku adalah kelemahanku . . . .
CINTA bukan hanya sekadar kata-kata tapi harus diiringi dengan perbuatan itu sendiri, di mana keikhlasan itu wujud semata-mata kerana Allah Ta’ala . . . .

oke,nak tengok ANNISSA :)
nah,terbangkan rroockkett nyhh
daaaaaa

Wednesday, July 13, 2011

DIGI WOWW AWARD keputusan penuhh.FIRST MALAYSIAN ONLINE AWARS

nahhh
mesti semuaa tak saba saba nak taw an pas ye ye dok undi person kegemaran korang
tahaniahhhh..
owwh ,btw.. tahniahh syyggg  ANWAR HADI..hiihi
this talent guy pon aku pernah cite kat 9 vlogger @ youtube star tempatan nyh




  1. Fave Person Under 15 : Let it be <3 Hisyam The Photographer
  2. Fave Person Over 40 : brandjontan (Jon Tan)
  3. Fave Tech Head : The Techno Hut
  4. Must-Follow Personality : Ini Anwar Hadi
  5. Online Shop of the Year : Karysma Beads and Sequins
  6. Online Story of the Year : Malaysia wins AFF Suzuki Cup 
  7. Fave Malaysian Female Online Celebrity : Stacy AF6
  8. Fave Malaysian Male Online Celebrity : Nicholas Teo  
  9. Top Kay Poh : Lee Zi Wen 
  10. Top LOL (humor) : Blog Yang Amat Serius
  11. Top Makan Makan Expert : Oh Malaysia 
  12. Picture of the Year : Beautiful White Orchid 
  13. Video of the Year : bajetnyeewww  (Anwar Hadi)
  14. Blogger of the Year : Ini Anwar Hadi
  15. Best Internet for Good Award : PetFinder.my
  16. Best Internet for all Idea / Campaign : A.F.O Radio

till then peep
nah,terbanggkan rukett nyh
daaaaaa

Tuesday, July 12, 2011

ish mamat nyh! mainkan LAGU KEBANGSAAN tuh

hah, geraamm nyhh
ade lagi makhluk mcm ni kat Malaysia nyh
nyh takde laen nak capap *cari publisiti murahan* la tuhh
patot buang je anu dye,baling kat laut,
kasik hanjing makan,hanjing pun ntah ntah tak lalu nak makan
*ahh,emo nyh tahu*


tak cukup BERSIH,ade nak kene BERSIHkan nyh
jum jum report fb dye
nyampah!

till then
terbanggkan rocket nyh btw
daaaa

Sunday, July 10, 2011

semartt wuuuu ; KL HAMSTER(PARODY)

woohohoho
semarrtt abes.klaka
mmg kretipp abes kyopropaganda nyh


pasal hamster pon bole jd inspired
dulu aku pernah cite psl vlogger nyh kat 9 vlogger@youtube star tempatan nyh
ennjoiicee


huahahaa, KL GANGSTER punyaa hal

till then
nahh terbangkan rrockett nyhh
daaaaa

sehari jalan jalan kat PENANG..ouuhh :)

slm
hhahahaa,ny mmmg entry yg spatotnye lame daa post tp malas
it should be after cutiii kat DESARU nii
haha..so,tgh rajen nyh
amek la,kotkot boleh ikot tapak kaki aku kat sane
hihi



hahaha,warung durian ny mmg kat tepi jln mase otw gi bukit bendera
sedappp wooh,siap ade durian merah agii...kaw ade? haha
next station,bukit benderaa




haaaa,tuu diiaa
gambar je sakan
tapi kaw tahu je la anak mude zaman skarang,tak bole kene panas,nty caerr.haha
punye laahh da smpy sane tp sebab panas n majoriti dah pernah sampai atas tu,
ktorang pon tak naek.haha
pastu,pegii la QUEENSBAY punye mall
dulu aku pernah gi sane maen rollerskate tuh
sampai lebamlebam bdn tergolek kat sane
pastu tuju kaki kat ikan suruh makan..haha
tp on that day,ktorang gi queensbay ntuk solat n shopping sebakul due
aku dptlaa kasut baru..lalalala

hihi im in centre,along caca in left n adek afiq in right

so,lpas tuh kami move ntuk mencekik kat tepi pantai area QUEENSBAY jugak
nice view,siap nampak JAMBATAN PULAU PINANG lg
dengan debu pasirr pantaii,,waaahahaha
mkn kerang bakar,yong taw fuu n sotong goreng sejukk.HAHA
amende laa org tu kasik sotong goreng yg da sejukk..fuuuuuu !!






jalan jalan sampai malam,haha cm pantun daa
mmg best,oke silelah pergi penangg  :)

till theen reaadest
nahh,terbangkan rockeett nyhh
daaaa

Saturday, July 9, 2011

hati perempuan macam BUNGAA


salam semuaa
mlm ny serius cket escp for men..huahahah
i got this from friend of mine and free to share




1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18. Selepas sorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku  cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
27. Senjata wanita adalah airmata!!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa

hah,trick bergune ny..hihi

till the readers
terbangkan    rokett niii
daaa