Blogger Layouts

Wednesday, June 29, 2011

hols at LOTUS DESARU BEACH RESORT

ade la due minggu yg bahagie rie untuk cuti nyh sgt super aman kau tahu
smpy penat kemain da berjalan
lat 2 hari pas aku balek  US singapura,
aku tros lah dgn hati yg gumbira ikut je langkah kaki ni
next station, LOTUS DESARU RESORT
yg tak tahu tuh, kat JOHOR oke!
kat KOTA TINGGI lagi
*banggae jap* haha
kbetulan family n makcik sdare aku beria gile nk jejak kat desaru nyh sbb dengaa nye best
ade pantai,da nme pon beach kn,haha
yela, sejak blaja kat kuale lumpor ny,celah mane aku nak carik pantai an,an,an!


worth la sbb tempat nyh mmg best wooo
siang best kat taman tema air ,
malam best kat tepi pantai
mahsyuukk
bilik dye pon kelass uolssz
macam beverly hilss gteww *ahah,terlebeh sudaa*
nah, selambak gambar aku kasik





okeyh,tu seciputt je pemandangan
klaw drpd bilik aku ari tu kat tgkat 5.nmpk laut tros
tman air dye lg la nmpk sluruhnyee
nak maen wet wet kat tmn tema air tuh RM 5 jew
murah leteww
ade gelongsor budak budak,separe budak n kolam org tue pon ade
puas la mandi,law ade anak ke adik pon bole tenang jiwe
letak je situ,kte gi mandi ,haha
pg smpy petang tu puas laa dok rendam kat dlm kolam tu
smpy kecot tgn da mcm umur tujohpulohlapan taon da kaww tahu!




hahh,tak cukup siang,malam pon bess wooh
dye siap sediakan kete kancil yg da siap siap modify jd mcm buggy tu hah!
haha,semartt abes untuk bawak kte gi tepi laut
kat tepi laut malam tu bestt weyy
ade unggun api,ade mini fun fair,ade wayang avatar n ade padang lapang lg untuk kite maen lari lari ke hape
hah,ape lg kau nak?!haha
bestt wettt,punyeelaa best
tak yah tgok cengrekarama kat tb3 pon puass,haha

tp aku ngan family aku nyh lg la sakan
esok pgnye,pas breakfast gi lenjan mandi agi kat tmn tema air tuh
tak cukop, gi pantai agy melambong diri kat ombak
hooiiii,pg kat pantai tak tahan aktiviti dye
ade banana boat,jet ski,kete AVG ke hape ntah tuh
yg paleng best,ade parachute weyy
kalau dwet tak basah,dah lame aku terbang,,haha
takpe,lenkali nak pegi bawak beg plastik simpan dwet dlm tuh,,hoho  ..semate-mate!

 oke la,smangat aku cite,nak taw pergi la johor  
:)
till then
tlg fltkan ruket aku yee
skarang aku kat penang,next entry i story

Friday, June 24, 2011

super duper trip to UNIVERSAL STUDIO,SINGAPORE

weeehuuu
da pg ny aku tak dapat nak tdo lg hooii
alang alang layan ulangan maharaja lawak final kat HD nyh
aku brangan jd travellers terhebat ahh
haha,meh aku cite trip gi universal studio ,singapore (USS)



best gler weyh tempat ny
cehh,jakun abes aku
act,nyh bukan first time aku jejak singapore tp first time la dtg USS nyh
mantap abes,mmg tak rugi

info kewangan yeee anak anak,  charge masuk USS  $ 72 = RM 175 la kurang lebih
tak tau la cane dye kire utk weekend ke weekdays ke public holidays ke...
waktu bukak stat kol 10 am sampai 9 pm
ive this wonderful trip with ili amirah,chikuwa n fathin farihah + my super ayah as tour guide
best wohh,tak tergambar dek tulisan,waaahhh

oheemjay,i kat obersea nyhh



me,chikuwa,beybey n ili

kau tahu kat dalam tuh souvenir dye mahal weyyh
but the best part is botol air USS yg unikque abes,haaa, yg kami pegang tuh..berharge sungguh
harge dye je da $ 13..

oke la, kalau aku nak cite,doploh muke surat pown tak tentu cukop
so,lets the picture do the talks huns

wif madagascar mascoot,,how cute 

on the boat for the wonderfuul madagascar journey

far far away

FAR FAR AWAY nyh castle yg sangaat cantek
dlm nyh ade wyg 4D, bestt gleer
kte tgok wyg yg macam reall abes
mase donkey tuh bersin,splash muke kite skali basah cm kene air liur dye..hoho
mase ade spider kat skrin,ade tali kat kaki cam ade spider kat kaki kte..geli mule2 ,,da abes tu tgok,noob gle,tali rupenye
krusi goncang goncang,angin tiup   .......pheewww best

4D specs, abaikan muke plis

brangan princes gtew, pic by iwan,haha

gloria  





super extreme roller coaster
hoii..cikwa menjerit mcm HISTERIA
klakar ingat balik..haha




btw,dlm ny bukan je ade dry activity,wet pun ade
mule mule tu wet manje manje je
jap agy masuk kat JURASSIC PARK tuh
basah habis , half body part basah uollss
walaupon da pakai rain coat canthek  ade lambang USS yang hargenye $ 2 pon,tetap basah
tp mmg FAIL la kan kalau masuk mahal mahal tak nak basah.haihh








hah,ktorang nyh smpy btol btol nak tutop bru balik.haha
kau ade?!!haha
use time wiser la katekan
kat dlam mummy nyh pon ade roller coaster
terbaek ahh,ade kumbang kumbang
siap tarik backward agy,,ummp

bile kasut da basah lencun campur perjalanan yg panjang
mase balek tuh mmg penat tak hengat la
kaki pon saket,cam nak tercabut pun ade
nyway mmg sronok
tak rugi langsung kau pergi

mmg mahsyuk la,pegi ngan kawan kawan yg best
tmpt best,game best
sume best,,thanks babe  <3
10 taon agy kutip gambar balek yee..haha

till then my journey
jgn lupe fly kan rocket aku  :)
bai bai










Wednesday, June 22, 2011

KINDER BUENO puteh LAGI sedap!

huahiuhuiahuihhuh
oke assalamualaikum
punye lah lame tak update
banyak sgt nak cecite smpy tak tercerite
hah amek!
atlast,aku rase nak cite pasal  KINDER BUENO
sbb td makan,tu yang smangat bagai nak ckp sal cekelat nyh
eventhough im not a chocolate lovers,but this KINDER BUENO make me wanna more n more


yum yum

yg rase fully chocolate ny was the first KB edition,
yumm enough tp aku  prefer yg latest punye,
bukan yg ade mainan cam DINGDANG ke TORA tuh
i mean the white chocolate version

<3

hah,sedappp
aku rase lagi puas makan then yg chocolate tu
aku rase laa
ade cam biskut2 tabur di atas topping coklat putih yg begitu enak menyelerakan
wahhh
bule la jd model KB
"sekejap,saye sedang berBUENO"
haahhaha

oke,dah cpat pegi belikan makwe/pakwe..
hoho

jangan lupe terbangkan roket aku  <3
k bai
huuu,tak sabar nak gi singapore esokk

Monday, June 13, 2011

kalau laaa ade lg LELAKI ROMANTIK mcm SETH TAN

lately aku bet mesti ramai gler perempuan,anak dare n even mak dare pon makan hati tgok SETH TAN dlm nora elena kat tb 3 tu
sbb cite nyh jugak la aku tak rase aaron tuh gangster@abang besarr dlm KL GANGSTER  sbb dye da abes romantik dlm cite nyh..haha  
FAIL



cte nyh da nak abes da tak silapp
dlm minggu nyh
perrgghhh
dye punye romantik tak bole blaa kot
untunggnyee la haii

tp tp tp
BAHAYA la cte tuh d tontonan umum
hihihi..sebab
  1. abes sume boyprend sangkak nak carik dwet buat beli bunge ross satu boot..abes abes tidak nak beli setangkai sehari pon maw pkir due tige mpat lime nam tuhjuh kali..baik beli coki coki
  2. suami suami terpakse berlapar di waktu dinner sebab bini bini sume terpacak depan tb nak tengok SETH TAN yg super duper romantik..sentap
  3. lelaki kini terpakse berkerja lebih keras untuk bersenam agar dapat bdn ketak ketak ataupon 6th pack supaye senang nak angkat bini kalau bini terseliuh bile tgh merajuk mcm SETH angkt NORA ELENA.pade hal kalau bini saket tuh,kalau bole nak suro bini tu pi ame kunci kete,drive sendiri gi klinik.
  4. bini bini sume lebih kerap mrajok dgn harapan sangsuami pujuk dgn manner paling romantis skali ala ala SETH TAN..tunggu berjanggot pun tak dpt dek non hoiii
  5. perempuan sume terpakse bermekap cantek cantek lebih drpd byase untuk menghilangkan bayangan NORA ELENA drpd otak boyprend masingmasing yg jugak kemaruk pade keayuan NORA ELENA

cukop laa 5
cte tuh pun nak abess da..da takde la owg mlayang kat awn nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano
ade org kengkonon perfect cm SETH TAN

elehh,,padehal da reveal dye yg dok rogol NORA ELENA..hihi
hahh,,tu la idola korang,terpengaruh dgn DVD nyh..haha

btw,aku tak kesah sbb aku da ade boyprend baru..hihi
malulaaa

nyyhh haa kekasih baru aku  <3


haaa..nyh name dye SHAH ISKANDAR aka malek
jgn cakap aku tak bagitau awal awal..jgn nak dok gode gode dye mcm YVONNE gode SETh TAN eh
i lapp u shah iskandar sygg..haha

till then,
jgn lupe tlg terbangkan roket aku
roket OOOOMMPPHHH

lets spread the oouummpph!

deaar readers

<3<3<3
fnnfunmalaysia yg organized
lately kat tb asyikk kuaa je iklan nyh
oleh kerana itu*skema jap*
hati kerdilku ini membuak buak nak join
pes time gtuw nk jejoin kontest
kontest nye cume kene klik klik je
 OOUUMMPPHH here
untk terbangkan roket dye
amende ntah lg bagai
tp smangat aku bile tgok adiah dye
terbaekk wooh
soo,wif all my face down  *amende ntah ayt*
aku nk mintak tlg kome kome sume utk support aku terbangkan roket aku
uollzz cume kene klik je kat link nyh
OUUUMMPH
haaaa
untung untung bole menang
sape taw kan
tuah aym nmpk d kaki,tuah aku hanye tuah yg tahu
haha
oke tq
bai bai

Saturday, June 11, 2011

review; KL GANGSTER terbaek keganasannye

haihhs
meh aq cte cket pasal muvie KL GANGSTER nyh
pergghh terbaekk la hai dye punye scene sepak tendang terajang bagai
jauh beza gilee drpd kongsi nyhh
pegi pegi tenok tengok cte nyh meh
srius tak nyesal sgt

bdn ketak ketak.. yaww


knape kene tengok KL GANGSTER kat wayang

  • watak sume kuatt..esp aaron aziz,adi putra,zizan,sofi jikan n syamsul
  • huiii aaron cool habes *tergode kejap* haha
  • scene gado la hoiiii...smart abes..tak la FAKE sgt cm cite kongsi ke hape

badak je hentak kete doe!

  • zizan lawak laa siaa..tuii...hahaha   




ayat dye :siall la..tuii

part nyh klaka kot.. zizan overr..haha

  • aku rse cte ny seimbang la,,walapon ganas lbeh..klaka ade,sedih ade n best la
so takyah rase rugi la nak tgok kat wayang
jln cte pon best walaupun takla perfect sgt,,standard laa kan..mesia..ngeee
n lg satu,syamsul tu aku tak paham cket
ckp cm cine,muke mlayu la sah sah...haiihh..konpiusss aq
tp tak la kacau sgt ponn.hahha

over all..bestt  :)    7/10 rate

till then peeps