Blogger Layouts

Friday, May 20, 2011

review ; filem NUR KASIH THE MOVIE terbaeekk

haaaa
act,td pas je blek carnival wellness of health kat UM,
aku ngan member tros pergi MID VALLEY utk marathon muhvie
dgn tak tuka baju nye, nseb baek pak guard tak hambat mase blek td
nyahahah,,sroknok seyh..da lame tak buat..last mase form 5 kot
td da cite pasal filem kongsi. <<< bole klik situ
skunk pasal NUR KASIH THE MOVIE pulak ehh

huuuuuu  sobs sobs

pergghh,, cite nyh mmg best
mmg menggamit jiwe rage kot
menangis meleleh ayaq mata aku, siap tak cukup satu tisuu ag.HAHA
tak rugi la tgok, tak rugi ikut drama dye dulu

meh aku list ape yg best pasal filem NUR KASIH THE MOVIE nyh

1. pemandangan dye mmg superb
sawah,gua,jordan mmg PERGI weyh
sejukk mate memandang

2. anak anak aidil sangat super kiut
dah la pandai berlakon
yg lelaki tuh sensitip mmg menjadi
yg mia lak nakal mmg kiut

ilyas n maryam
da besa jd budak baek eh adik adik!

maryam cam ngigau.HAHA


3. scene scene sume mmg tangkap leleh
menjadi sadis, abes air mate aku
sume watak kalau boleh mesti buat kaw terharu nak nangis walaupon hidup kaw kental.HAHA

scene paling sedih : nur gugur   :(

tizz mmg terbaek la

flashback aidil ngan aliya mmg sedeyh

4. plakon plakon mmg terbaek
sume spnoh hati bwk watak memaseng ..kemaiiin
yg baik,baik btol
yg jahat,perghh mmg jahat..siap muke skali

jamal..pandai dak mukhsin nyh jd JAHAT

sarah ali...jahat jugak 

muniff..owh ,im totally in love..ngeeee
terbaek lahh dye ny  lawak,sedeh n emo

5. adam,nur n aidil

whole important cast

3 watak nyh saling kaet,saling give and take gteww
maseng maseng ade dugaan yg tunjuk dyorang sgt kuat dan tabah

6. cemas sana sini
fuuhhh,penuh tragik n cemas nye scene kat cni
tak cukup satu tisu basah,satu jantung pnoh dgupan dye buatt

slepas 12 jam

siap ade angin tiup tipu ag

nyh paling cemas

7. soundtrak best glerr
tanpamu - sabhi saddi n helena
bertemu cinta-mila jirin
sume meruntun emosi
best best   <3


8. ending best
tak menghampekan cm ini..hihi
aku suke

kesimpulanye, cte nyh mmg best

aku kembali kerana masih
mencari yang hakiki

till then












review: filem kongsi byase je

yeh yeh
bruu pas blek nyh
smangat nyh nk review cket pasal filem KONGSI nyh


haaaaaaaaaaaaaaaaaa
byase je
tak de la gempak sgt pon
tp kutipan dlm 7 hari dah 7 juta kot
maybe sbb ade shaheizy sam syg kot..HAHA

1. cte nyh lawak je lbeyh tp jalan cite tak phm sgt kot
2. byak adegan tetibe la seyhh
3. da tu,watak watak kecik mcm setakat lalu lalang je
4. yg mase kejar kejar tuh,ade ke EVO POLIS tak leyh kejar kete sam tuh..??
5. knape sam pakai sssskirt?
6. pergghh, ending tak boleyh blah   mmg BATAL

tp tp tp
ade la yg best nye
tak la aku kondem 100 percen pon
klaka mmg klaka

lg lg part si sam @ tumulak tuh nk psg machine gun, tp tak reti..

tembak pon miss, FAIL..haha

part gangster yg azad pgg tu pon oke
klaka kot
potong jari sendiri la,kene cucuk pistol kat tuuut laa
not bad this guy

loghat dye mmg pekat kot

part drift tu pun smart gakk

selambe badak je mamat ni

tuu je lah haii
tk byk mende interesting pon nk cite dlm filem nyh
haaaa,wtk yana ngan putri mardiana tu kalau takde pon takpe,,AHAHA

naseb baek u ade baby.. <3  HAHA

kalau rase syg duit, tunggu je la cte nyh klua kat tb. u wont regret..hehe



Thursday, May 19, 2011

bila da takot

pergghh,today was my bad day i guess
stress bhai keje ary nyh
dpt pulak yg inchrged agk menakotkan
mende yg biase nye oke,smoothh je
ary nyh jd super kelam kelibut

--
naseb baek ade yg back up   *________*


slalu buat ubat btol je...elok elok tak pyh bg ubat,patient da sehat da..HAHA
tp bile cuak kebeybeyh ary nyh, bole pulak ubat tu menari bergolek golek kat lantai
pergghh, bala ny bala

then,slalu aku time nk bg injection tuh relak je
ary nyh sbb takot,sikeettt ag nk bg overdose...
naseb baek aku alert
kalau tak sia sia hypoglycemia pakcik
sentap

elok elok slalu aq sgt bilik yg aku jage mesti tiptop,
ary nyh ade je ta ken kat mate si diee ituu
ahh,,

slalu stress mane pon aku, aku mesti buat buat tak kesah bile buat keje
tp ary nyh org perasan pulak
slalu aku kental, nta knape nta

btol la org ckp,kalau takut ke hati tak tenang
sume mende tak jadik


till then

Wednesday, May 18, 2011

lemah betul bila .......

nahh,
9 situasi yg ya tuhan, kalau bole sume mende nk di lempor kau tahu!
lemahh gile time bilee....

tak peduli,kau punye pasall la


1. cari barang
hah,bile kte tak cari barang tuh, mende tuh tercongok depan mate,alihkan pon still ade dpan mate *hyperbola*
tp tyme saat saat genting kte nk mende alah tuh,tak wujud pula..menyirap!
ade la satu hari tuh, bile kuku dah nak cagu,cari cari cepit kuku sampai bawah karpet takde pon,tp tyme tak nak, melambai lambai cepit tu panggil aku..haaihh

2. panggil orang tp dye tak denga
lg lg bile dah nak terkeluar urat tekak nyh memanggil n yet dye rupenye tgh denga MP3 ke 4 ke..ish ish
sabo jela
lg satu bile kte panggil org tp dye tak dengar jap ag org laen yg pandang,,owhh kite ke dye yg patot malu?

3. tgh  dgar MP sambil blogwalking tetibe ade lagu mencelah
ouuhh,,menci,menci menci.. AHAHA
dah tu takde button nk pause ke hape lak tuh
citt,ganggu mood sey

4. pintu berbunyik
kriiikk krrikkk
ahhh,dah la bukak luas luas
dahtu tak tutup btol btol...
perggh bunyik dye

5. kau kata!
nyh haa,,bile da buat salah,tunding jari kat member n ckp   KAU KATA tadi!
bile pulakk>?
aku kate nak lempang kau td..HAHA

6. distort mesej
 kau: hai awk,nty kita jumpa kat taman ye,pakai baju lawa lawa tau senang nak cam,jangan lupa mandi dulu,saye tunggu blind date kita
dia: k

haaa?kidding me? kte ye ye tulis panjang panjang dye bls K je...

7.  banyak tanye
nyh mmg aku lemah
tanye skali due  tu bole trima ag
da kali ketige ue mmg mntak kaki la hooii
lg lg soalan same

8.  bajet
ciissss,,jgn brani kau nak bajet ngan aku
mmg mintak maki..HAHA
kadang kadang kite ny takleh nk tunjuk kte ny btol sgt setiap mase,
its make HATERS baby..hihih
sifat down to earth tuu mesti ade wlaupon cket ye anak anak..

9. amir maharaja lawak
AHAHAH
idola la haoiii..

fire


oke,,situasi nyh kalau jd kat aku mmg la aku lemah!

hidup nyh mesti kuat!      tetibe

Tuesday, May 17, 2011

9 ayat yg makan dalam *sentap hati mak nak*

annoying kaw tahu bile kite tgh tgh syok ckp ckp ke gosip gosip ke smpy bersembur sembur air liur and then tetibe sorang drpd korang keluarkan satu ayat yg makan dalam same ade sedar ataupon tak.

oke,meh aku tunjuk antare ayat ayat  yang ala ala annoying orange *bak kate ecot*

SENTAP



1. FINE
ini kalau korang ta pernah dengar mmg patot flush muke kat jamban laa.AHHAHA
ayat nyh mesti pasti akan di gunekan oleh semue org yg tengah marah n malas dah nak layan
so,paham paham la
once someone says "FINE", thats mean you have to pull off.. get it?! 
contohnye   >
kau : hey budak, kau nyh sengal la
dia:hey kau,tak baekk aww ckp aku sengal
kau:dah mmg kau sengal,sengal
dia:FINE

bile org da ckp FINE tuh,jgn fikir dye mengiyakan pulak,itu mksudnye dye ckp "lantak kau lah"


2. UNTUNGLAA
ayt  nyh sebenaa nye prli dlm diam
senyap senyap je buat org makan dalam.
konon konon mcm puji tp sebenaa nye... sentap hati mak nak!

3. WHATEVER
sebenaanye is WHATEVAA 
like ayat nyh sebenanye da putus ase punye ayat
kalau awekks yang ckp,tu makne nye dye nak mrajuk untk jangke waktu yg lame kaw tahu!
alaaa,dlm ayat yg jahat cket  "pergi mati la kau"
haaaa

4. DIAM LA
baek sket drpd shut up..HAHA..same nye act
org kalau da ckp cmny,baek kaw blah sebelom tangan dye naek tepat atas muke kaw..
sia sia dpt tapak kasut free karang

5. TERBAEK
nyh ayat nganjing sebenanyee
mcm kau ade buat sesuatu yg suck,
then tetibe ade org ckp TERBAEK lah,kaw ingt itu puji ke hape?
fake la hooii..tu mknenye kaw mmg teruk di dunie..HAHA

6. TAKDE APAPE
 nyh pun same je untuk spesis spesis yg tengah mrajuk tp malas  nak crite kat sape sape
pade hal dlm hati dye rase cm nk bako je rumah org yg dye tgh marah tuh..

7. KAW ADE?
HAHA, nyh ayt memang mintak kaki kot..
nak berlagak tak agak agak
mcm la dye sorang je ade

8. BANYAK LA 
ny maksudnye kaw mmg ckp salah
tp yok yok nk menang
kalau da kene ayt ni,maknenye kaw salah tahu!

9.  ......................LA SANGAT
 nyh mesti sambungan drpd sesuatu yg nk di bahan
contohnye SANTEK LA SANGAT
tuh maknenye kaw tak cantikk..AHAHHA

hah,amek
kalau slalu kene ayt ayt nyh makne nye hidup kaw suck..hahah
takde ahh...balas balek sudaa..
nyahaha

aku slalu je cakap kot,hahah<naseb baek kecik,org ta prasan>

till then peeps
pen off

Monday, May 16, 2011

its all ab0ut nurses netball

cittt,tajuk kemaaiin
blom jadik nurse lg dek non o0ii
haHAHA..
oke mari kite mule
 sunday at 15/5
pada suatu hari,burung burung pun berkicauan pd hari itu,
ade yang berkerja, ade yg bergembire...
kami kami student nurse yg tak berkerja n suke bermain nyh adela join game nedball
da lame tak maen *ta pernah maen pon sebenanyaa,haha*
saje la,, make a team, together practice pas blek keje malam (kau ade?) muahaha
game nyh exco sukan jururawat pelatih yg anjurkan as part of their activity laa
member wad aku punyee lah kemaiin lg nk join ,smangatnye klah ucop wilcha nk bako umah kak limah kau tahu!

member aku,mama *name tipu dye* tak pernah maen tros jd manager!  kelas kau nyah! tp KIV je la,,tlg soraksorak kat tepi,angkatkan air,sponsor belikan roti... trimass ye KAPTEN..haha

hanum n mama 
*gud to hve both of u,atleast ade org angkt air,HAHA*

cakap pon tak btol,tembak pon tk kene,,
meh kte lyn pic ehh kengkawan kte sume!

echot si garang,aku first tyme maen,mieza yg super terrer,nik sgt lincah,syu si alahai,ros maen kemain,fara mmg best n senior

before the first game start,,muke smangat membare gteww

go go gorjess vs senior

hah,nmpk beno semangat nye

nmpk sungguh2 sume nye

scond round

game tied 3-3 n we hve to mke another game to look for the winner
kak jad berbaju hijau referee berwibawe

mieza GS hebat ,she knock down the senior

in the end

yeahhi yee, game over n we win 4-1


before the second game, pose tetap hooii

brain wash by KAPTEn echot,haha...garang kalah mk tiri oi

sempat ngumpat mase short break !~

next, kd 27 vs 27..cuak tyme nyh kemaiin

td we use to be in red tp skunk biru pule

pengadil kaler ijau *takot kot sbb most of opponent mmg player kot!*

echot AKA esah was i C

reserved AKA kiv discharge dok pulun sokong kat luaq

tgok,dgn team mate pon kami dok rebot bola dgn style gteeww

guard each other

terdapat keganasan dctu

pheww,breathtaking pictures end game..
we got 1-4
dyorang mng n kte oke..  :)

that was the end for us n we got the 3rd place
oke ape utk latihan 2 hari..HAHA *ayt sedapkan aty*
btw, kekalahan itu membuatkan ktorg lbeyh mangat nk menag taon dpan..
teheeee,smangat yg pnting tuh..HAHA.. kaw ade?

whole of gO gO gorjess..

some say cm puteri islam but we prefered PRINCESS ..haha <fake hoii>

1st n 2nd runner up

this is when " oke then,sume bole buat sukeaty @ informal"

all of the gamers..bestt woo!




busuk2 pon tetap huging2 taww

huaii,panas muke masing2


ohkayy, itu sje sesi pembelajaran kite pd hari ini ya adik2..HAHA
btw,game ny mmg syok sbb takde pon hal yg sentap hati mak nak!~
walaupon kalah, we:LL never forget the day cause it make us hurt all the way on the next day
nak gi keje pon jalan kengkang masing masing    :)
haaaa,at least nurse nyh pon ade life gak
takde la skema ke nerd sgt an,an rathter than dok ngadap patient ari ari
so, meh meh meh.. jdik nurse
HAHA.. 


till then readers
pen off