Blogger Layouts

Tuesday, August 16, 2011

jangan BERKIRA dengan ALLAH


Assalamualaikum  :)
Dearest you!,. yea yea you!


Semua org tahu yg RAMADHAN datang sekali je setahun,
Semua orang tahu yg RAMADHAN ny dtg dengan banyak GANJARAN
Semua orang jugak tahu yg RAMADHAN ada TARAWIH 

tp tp tp

kenapa mesti rasa berkira sgt nak buat TARAWIH
eh, kenapa ? kenapa? kenapa?
jgn la berkira eh wahai kawan2
bukan nya susah pun,bukan nya selalu pun
bukannya amek mase lame sgt pun
ohhh dearest semuaa
jom jom buat TARAWIH
tak lama pun lg RAMADHAN dah nak tinggalkan kita da
jgn rasa RUGI nanti

BILA KITA BERJALAN KE ARAH ALLAH
ALLAH AKAN HANTARKAN RAHMATNYA PADA KITA

Islam is not about ‘we’re better than you’. Islam is about ‘let me show you something that is better for you’.
- Nouman Ali Khan

Friday, August 5, 2011

iKLan GANGSTER parody ; klaka sungguh

haii peeps
hah,cukuplah bersedih hati
cube layan iKLan GANGSTER nyh
TERBAEEK!!


 ouuhh,cume syg abg long dil tak wujud..haha
hoohoho,tak cukup klaka lg yg KL HAMSTER (PARODY)
the other lak buat yg nyhh
kemaainn kreatifff!!





skarang TAMTAM,CHOKICHOKI ngan VITAGEN pon bole jd bahan,
epik sungguh
hahaha


Thursday, August 4, 2011

ALLAH sayang org yang KUAT

salam semuaa  :)
things are not going so smooth this kind of time
like bad hair day
ouuhh  =_=




tp tp tp
kitaa mane boleyh lemah kan
sebab
Allah tak kan turunkan sesuatu ujian itu jikalau Dia tahu yg hambanya itu tidak mampu untuk menghadapinya
sekarang kan bulan puasa,bulan yg sepenuh-penuhnya rahmat
Allah nak duga kita,biar kitaa lg dekat dgn Dia
bila kita rase,kte da cukup buat persiapan untuk sesuatu,tp bile saatnya tiba,apa yg kita rancangkan tak jadi mcm apa yg kitaa da jangka,maknanya mmg Allah tu nak kita tahu yg kita ny cuma manusia,hamba yg lemah,yg mmg nak kita bergantung pd Dia



n at that timelah
kita akan rasa lonely,hopeless n the worst feel is bile kita rase kenapalah kita yg kena lalui dugaan yg rasanye mcm Maha hebat nih
tp jgn lupa, sebenarnya bila kata kite nyh teruk,ade yg lg teruk drpd kite
cume kita je yg tak tahu situasi diorang macam mane
SEBENARNYA,MUNGKIN TAKDIR KITA SAMA,
CUMA SITUASINYA SAHAJA YANG BERBEZA


Jangan takut,jgn sedih,
Allah sentiasa di sisi

Allah sayang hambanya yang   kuat